28 de gener del 2012

27G: Escoles bressols es tanquen a l'IMEB



CCOO dóna suport al personal de les escoles bressol municipals de Barcelona que s'han tancat a la seu central de l'Institut Municipal d'Educació

Aquesta nit TAMBÉ s'han tancat a l'escola  La Maquinista (BCN) revindicant la construcció de l'escola:

Tancada a la Maquinista per demanar col·legi definitiu. El Periódico




Mestres i pares de les escoles bressol passen la nit a l'Institut Municipal d'Educació. TV3

Treballadors i pares d'escoles bressol de Barcelona es tanquen a la seu de l'IMEB. ARA






28G, 12 h, cassolada a la Plaça Espanya (IMEB):


Canvis i queixes per la futura gestió d’escoles bressol. BTV
www.btvnoticies.cat

     
200 persones s'han concentrat ala plaça d'Espanya aquest matí i han tallat el carrer de Creu Coberta durant mitja hora. Ho han fet després que un centenar de pares i educadors passessin la nit a l'Institut d'Educació de Barcelona. Rebutgen les mesures per a la nova gestió de les escoles bressol municipals.

El tancament a l’Institut d’Educació de Barcelona és la primera acció de protesta però en preveuen més, com concentracions a les seus de districtes o a la plaça de Sant Jaume, que faran coincidir amb els plens a l’Ajuntament. De moment, però, es tornaran a mobilitzar aquest dissabte a la tarda. A les 16.45 h tenen previst de trobar-se davant del Consorci d’educació per anar en bloc a la manifestació contra les retallades.

Pares i educadors, amb el suport de CCOO, consideren que l’Ajuntament vol posar fi a un sistema que ha funcionat durant els darrers 30 anys i reclamen una rectificació al consistori. Critiquen que l’Ajuntament ha posat en marxa unes mesures que podrien suposar el primer pas per privatitzar la gestió d’algunes escoles bressol.

Més alumnes, menys educadors
Segons els responsables de les escoles bressol, les ratios, és a dir, el nombre d’infants que atén cada mestre, augmentaran l’any que ve en funció del grup d’edat. D’aquesta manera, les classes de lactants passaran dels 7 als 8 nadons, les que atenen alumnes d’entre un i dos anys s’augmentaran en 3 nens, i les classes amb infants d’entre dos i tres anys passaran dels 18 als 20 alumnes.

Pel que fa al nombre de professionals de suport, asseguren que també es reduirà. Es tracta del personal que hi va ajudar les mestres a l’hora de dinar. Si fins ara n’hi havia un per aula, a partir del setembre n’hi haurà un per cada dues classes.

La protesta és clara: consideren que quan s'apliqui el nou model d'escoles bressol proposat per l'Ajuntament, baixarà la qualitat de l'atenció. Per intentar frenar els canvis, 300 persones van decidir ahir passar a la nit a l'Institut Municipal d'Educació, unes mobilitzacions que han continuat al matí amb aquesta concentració al carrer de la Creu Coberta.

Segons els responsables de les escoles bressol, el nombre d'infants que cada mestre ha d'atendre augmentarà l'any que ve en funció del grup d'edat. I en la mateixa línia, asseguren que es reduirà el nombre de professionals de suport.

MERCÈ SAAVEDRA, directora de l'escola bressol

"Tots aquests canvis han estat proposats sense que s'hagi comptat amb nosaltres. Només es basen en números, en dades, però en cap moment, ni una persona ni l'altra, han trepitjat les nostres instal·lacions."

ANNA MARIA MARTÍNEZ, mestra d'escola bressol

"Estem dient directament que es retirin totalment totes aquestes mesures, i que de fet nosaltres no volem negociar , directament diem que no, que això no pot ser."

Pares i educadors asseguren, a més, que l'Ajuntament pretén privatitzar la gestió d'algunes escoles bressol. Un procés que, segons ells mateixos, començarà el curs vinent.

JOAN MEDINA, educador d'escola bressol

"Hi ha tres escoles que s'obrirarn el proper curs, que seran escoles municipals però amb una gestió privada."

De moment, seran dues escoles de Gràcia i una de Sant Andreu, però els responsables d'aquests centres temen que la privatització es pugui estendre a la resta d'escoles.



28G, 12 h, cassolada a la Plaça Espanya (IMEB)...
I a la tarda, tothom  a la plaça Catalunya (17h)



Un grup d’educadors d’escoles bressol protesten passant la nit a la seu de l’IMEB (BTV)


www.btvnoticies.cat

Un grup d'educadors de les escoles bressol municipals han passat la nit tancats a la seu de l'Institut d'Educació en protesta pels canvis que l'Ajuntament vol introduir en la gestió d'aquests centres. Diuen que l'augment del nombre d'infants per grup i l'acomiadament de professionals de suport educatiu són només el primer pas per privatitzar, el curs vinent, la gestió d'algunes escoles bressol municipals.
La tancada va començar amb una assemblea en què també van participar les famílies que aquest any s’han quedat sense plaça d’escola bressol -tot i haver-los estat assignada- en no inaugurar-se els centres previstos a Gràcia i altres barris. La sala d’actes de l’Institut d’Educació es va quedar petita, perquè en total hi havia més de 300 persones. Pares i educadors asseguren que l’Ajuntament vol acabar amb un model d’escoles bressol que s’ha demostrat exitós durant els darrers 30 anys.

SORTIDA DEL GERENT MANEL MEDEIROS DE L'IMEB



Setanta mestres es tanquen a l'IMEB contra el canvi de model a les escoles bressol de Barcelona
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/setanta-mestres-es-tanquen-linstitut-municipal-deducacio-contra-canvi-model-les-escoles-bres



Us proposem que les escoles bressols perticiepu també a la Jornada del 30G:





Tuitejant ARA la tancada: 
@lfilella 
@ccooensenyament 
@bressolrebelat



BRESSOL DIU PROU.

Aquesta tarda de divendres, centenars de persones vinculades a Bressol donen suport al personal que ha decidit tancar-se a la Seu central de l' IMEB en defensa del model d' Escoles Bressol de Barcelona.
L' Ajuntament de Barcelona ha decidit retallar i  rebaixar la qualitat de les escoles bressol que gestiona.

+ infants, - professionals

L' IMEB ha decidit unilateralment incrementar el nombre d'infants per grup i al mateix temps disminuir les hores de suport educatiu.


Professionals acomiadats
L'IMEB decideix prescindir d'un 40 % dels professionals de suport educatiu


Externalització de les escoles de nova creació.
L' Ajuntament de Barcelona renuncia a gestionar les seves escoles Bressol, incapacitat excusada en arguments econòmics 

 CCOO dona suport al col.lectiu de gent tancada a la seu de l' IMEB i reclama una rectificació per part de l' Ajuntament de Barcelona



















Cassolada 24G a la Plaça Espanya (davant IMEB)



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada