26 de març del 2012

Carta de reflexió 2 dies abans de la vaga general

 29M: vaga general i vaga de consum
 
Et demanem uns minuts per llegir amb atenció aquesta carta en la que us volem aportar reflexions després d'aquests dies previs a la vaga general. Gràcies!


Companys, companyes:

Estem ja a les últimes hores abans de la vaga general… Han estat molts dies d’intenses assemblees, d’informacions i aclariments del que significa l’agressiva reforma laboral que el PP i CiU han imposat, a més de les retallades dels nostres drets socials i laborals i la pèrdua salarial i de poder adquisitiu que és superior al 22% des del 2010… Hem de dir prou! Hem d’aturar aquesta sagnia de drets i salaris!

Són molts centres que s’han anat incorporant a la vaga, una vegada s’explicava l’agressió i que cal respondre amb contundència. Sí: la vaga està agafant cada vegada més força!

 Ara bé, molts esteu encara dubtant, és lògic. Ens heu plantejat molts dubtes...: 

  • La vaga no servirà per res...
  • El país no està per vagues
  • No faig vaga perquè no puc permetre’l
  • ...

Moltes d’ells també són producte de la mateixa pressió mediàtica i dels tertulians, dels missatges de les patronals i del propi Govern...  Però contra totes aquestes excuses hi ha raons de pes que ens diuen que les vagues serveixen...

Totes les millores dels treballadors/es s'han conquerit històricament a través de la lluita. Ningú ens ha regalat res. El que està demostrat que no serveix per res és no fer res. A la pregunta de si una vaga d'un dia serà suficient, la resposta és que probablement no. És només el principi, però és un pas molt important. Si ens imposen la reforma laboral més dura de la democràcia i no responem de forma contundent les mesures successives que prengui el govern seran encara més demolidores. Es pot i s'ha de tombar aquesta reforma laboral.

 Aquesta vaga és de tots els treballadors i treballadores, professorat, professionals de l’educació, dels estudiants, aturats, joves, mestresses de casa, jubilats, dels consumidors. És la vaga del 99% de la població, de tots els afectats per les retallades socials i les pèrdues de poder adquisitiu i de drets col•lectius, no només dels sindicats.

 Ja saps: si un no lluita està perdut. Si lluitem units, podem ajudar a canviar les coses. 

 Et demanem que el dia 29 de març facis la vaga general

 No podem acceptar que els governs que elegim no estiguin al servei dels interessos de la ciutadania, i que, ben al contrari, estiguin fent un país pobre, pobre, pobre, pobre. Quatre vegades pobre.

  •  Pobre, perquè retallen els serveis públics de Catalunya: l’educació, la sanitat, la seguretat, la dependència, el transport, l’acció social... Els serveis públics són la riquesa dels que no som rics. En què quedarà el nostre salari si hem de començar a pagar el què era gratuït, o protegit, i per tothom?
  • Un país pobre, perquè s’atura l’activitat econòmica. Si no guanyem diners, no podem comprar, les empreses no venen, per tant no produeixen i, per tant, acomiaden. Aquest és el cercle pervers a què ens han portat.
  • Una Catalunya encara més pobre, perquè el jovent més preparat ha de marxar a buscar feina a d’altres països, i aquest és el bé més valuós que podem perdre.
  • I, volen, a més, que l’empobriment sigui per sempre. Per això han atacat la negociació col•lectiva. La reforma laboral desactiva els convenis sectorials i la llei de pressupostos anul•la els acords sindicals dels sectors públics. D’un en un, som vulnerables. Només l’acció col•lectiva ens pot protegir, i ens pot permetre recuperar el què ara estem perdent.
 
Per això et demanem que t’impliquis en la vaga general.

  • Fes la vaga i col•labora a organitzar-la en el teu centre de treball.
  • També si estàs a l’atur. També si tens la sort d’haver-te jubilat.
  • És la vaga del 99%. No compris, no facis despesa, vine a les manifestacions, incorpora’t als piquets.
  • La vaga no és l’única acció que fem, ni serà l’última. Sabem que estem en una confrontació de gran magnitud, i que s’ha de lluitar empresa per empresa, població per població, a Catalunya, a Espanya i a Europa.
 Saps que CCOO no ens resignarem, i que plantarem cara a tot arreu, i a qui faci falta, per defensar els drets i el benestar del nostre poble.

Ens veiem el dia 29 a la vaga general.


I a la tarda, MANIFESTACIONS

 Manifestació 29M a Barcelona:  Punt de trobada BLOC EDUCACIÓ
29M, a les 17:30, a Pg. de Gràcia/Provença, cantonada LA PEDRERA

 








MANIFESTACIONS PER LA VAGA GENERAL

El 29 de març de 2012,  tindran lloc les següents manifestacions:

 - Barcelona: a les 18.00h al Pg. de Gràcia amb Av. Diagonal
- Girona: a les 19.00h a la rotonda del Rellotge de la Devesa
- Tarragona: a les 18.00h a la plaça de la Font
- Lleida: a les 18.00h a la plaça de Ricard Viñes
- Tortosa: concentració a les 12.00h a la plaça Barcelona (davant dels Mercats)
- Manresa: a les 12.00 a la plaça de l'Onze de Setembre
- Tàrrega: a les 12.30 a la plaça del Carme (el Pati)
- La Seu d'Urgell: a les 18.00 al passeig de Joan Brudieu
- El Vendrell: a les 12.00 al C. del Nord - Reus: a les 11.30, concentració a la plaça del Mercadal

Visca la vaga general!

CCOO Ensenyament

ccoo vaga general 29M

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada