27 de març del 2012

Carta a les famílies #29Mvagageneral

Barcelona, a 26 de març de 2012

Benvolgudes famílies,

Com sabeu, els sindicats convoquen vaga el dijous 29 de març, en contra de la reforma laboral i les polítiques de retallades.. Prop d’un miler d’entitats, i , en particular, les Federacions d’Associacions de Pares i Mares dels centres públics de Catalunya (FAPAC i FAPAES) i d’Espanya (CEAPA) donen suport a aquesta jornada de lluita.

Aquestes organitzacions fan una crida a les famílies perquè el dia 29 no porteu els vostres fills i filles a l’escola, i us preguen que considereu les seves raons, que reproduïm a continuació:


Tots els treballadors i totes les treballadores estem concernits directament per la Reforma Laboral que facilita d’acomiadament i devalua les condicions de treball.

A més de la preocupació per la nostra pròpia situació laboral, hem de tenir en compte les repercussions de la Reforma Laboral i les polítiques de retallades en el futur dels nostres fills i filles:
•     L’educació, en tots els seus nivells, pateix per la falta d’inversió pública, que en deteriora la qualitat i que l’encareix en molts casos, per exemple amb la pujada de taxes universitàries, la reducció del pressupost i la plantilla de les escoles o la falta de finançament a les llars d’infants.
•     Els contractes de formació que el govern ha aprovat permeten contractar amb un salari del 75% del mínim interprofessional fins als 33 anys.
•     Els contractes indefinits tenen un període de prova d’un any. A la pràctica són contractes temporals amb acomiadament lliure i gratuït, i encadenables.

¿Hem d’acceptar que els nostres fills i filles formin part d’una generació que viurà pitjor que els seus pares i mares?
¿Quin exemple els donem si permetem que les persones que viuen del seu salari restin indefenses?
¿Hem de permetre que es dediquin els diners públics a rescatar els bancs, i que en canvi no s’inverteixi en la millor formació per al jovent?
¿Podem fer alguna cosa davant d’un atur juvenil del 45%?

Tenim alternatives per a un model de treball i de societat més justa i més benestant.

Per això fem una crida perquè el dia 29 feu la vaga general, perquè no porteu els vostres fills i filles a l’escola, perquè acudiu a les manifestacions convocades i  perquè participeu en la vaga de consum.

Si som molts, podem canviar les coses.

De tota manera, l’escola respectarà els serveis mínims per a aquelles famílies que no vulguin secundar la vaga.

Atentament

L’equip directiu / L’equip de mestres i professionals del centre

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada