16 d’abril del 2012

El ministre Wert fa explícites les seves amenaces a l'educació

CCOO de Catalunya considera, les noves mesures anunciades pel Govern central en matèria d'educació, molt més que una retallada: són una brutal agressió a l'educació






Les retallades proposades avui pel ministre d'Educació José Ignacio Wert són una agressió sense precedents al sistema d’educació d’aquest país. Representen un menyspreu als ciutadans que necessiten d’una educació cada vegada més eficaç i amb més qualitat. 


Són també un menyspreu a les competències de les Comunitats Autònomes establint una proposta per a tot l’Estat que obligarà a reduir la qualitat dels serveis que presten els centres educatius. Es va consolidant una idea cada vegada més centralista, conservadora i elitista del sistema educatiu que propugna aquest govern. 


Incrementar el nombre de l’alumnat a les aules, reduir el professorat , augmentar el seu horari lectiu, suprimir les substitucions, eliminar l’oferta de modalitats de professorat, ajornar la implantació de mòduls d’FP... pot significar a Catalunya la supressió d’unes 7.800 places de professorat interí i condemnar a la precarietat a més de 8.000 substituts. També es pretén frenar els ineludibles canvis de millora que precisa la formació professional i els ensenyaments postobligatòries en general. Aquest fre endarrereix la sortida de la crisi ja que disminueixen les possibilitats formatives i una major qualificació professional dels joves. 


CCOO de Catalunya emplaça al Govern de la Generalitat i al Parlament a oposar-se i combatre frontalment aquestes mesures injustes, inútils i a defensar l’escola catalana per aconseguir els objectius que l’educació té encomanada. 


CCOO de Catalunya denunciem aquesta greu agressió i fem una crida a la unitat de tota la comunitat educativa per la mobilització continuada i sostinguda contra aquestes polítiques irresponsables, brutals i antisocials que l’únic que poden produir és un retrocés de dècades en el drets assolits per la ciutadania. 


CCOO de Catalunya crida a tota la comunitat educativa i a tota la ciutadania a participar a la manifestació del 21 d'abril a Barcelona convocada per totes les organitzacions i col·lectius que conformen el Moviment Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)


***********************


El ministeri d'Educació dóna via lliure per ampliar un 20% els alumnes per classe

Diari ARA


El ministeri d'Educació modificarà la llei per donar més flexibilitat a les comunitats autònomes i fer possible l'estalvi de 3.000 milions en ensenyament anunciat pel govern espanyol.
Es tracta de 6 mesures:
1. Augmentar un 20% el nombre d'alumnes per classe (el màxim és de 27 a primària i de 33 a secundària).
2. Augmentar les hores lectives dels professors, fins a un mínim de 25 hores a primària i 20 a secundària (ara el màxim és de 25 a primària i 21 a secundària).
3. Establir un nou pla de substitucions de professors: el centre ha de cobrir la plaça els primers deu dies de baixa i a partir d'aleshores se n'ocupa l'administració. No es cobriran les baixes del professorat de menys de dues setmanes.
4. Deixar que cada centre pugui oferir només batxillerat de ciències o lletres.
5. Suspendre l'obligació de fer els nous mòduls de Formació Professional de 2.000 hores.
6. Congelar o reduir els complements retributius als professors.
"Ampli suport"
Les mesures s'aplicaran el curs que ve i, segons el ministre José Ignacio Wert, tenen un ampli suport. Com a mínim, sembla que les aplicaran les autonomies governades pel PP. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit que tres de les mesures podrien vulnerar les competències de la Generalitat. Es tracta de l'ampliació dels horaris dels professors, els canvis en el pla de substitucions i l'eliminació de complements retributius.
Wert desafia Rigau a portar-ho als tribunals
Rigau ha dit que el Govern estudiarà si porta les mesures als tribunals. El ministre Wert no hi ha donat més importància i ha dit en la roda de premsa posterior, sense citar ningú: "Ja coneixen el camí, poden recórrer les mesures si creuen que vulneren competències".
Els consellers de les sis comunitats autònomes que no governa el PP han conegut aquestes mesures durant la reunió d'avui, mentre que la resta ja les coneixien prèviament, segons han explicat les mateixes fonts de la conselleria de Canàries.
Wert assegura que són "mesures realistes" i que "no suposen un perjudici directe a l'ensenyament". El consell de ministres modificarà la llei aquest divendres.

ccoo


LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CATALUNYA CONVOCA UNA MOBILITZACIÓ UNITÀRIA 




“Per l’educació pública, cap retallada!”


21 d'abril, a les 17 h.: Manifestació de Plaça Urquinaona a Plaça Sant Jaume (Barcelona)


Us demanem adhesions (individuals, del Claustre, del Consell Escolar...)  a la crida unitària "Per l'educació pública, cap retallada!




Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada