11 de maig del 2012

CCOO i UGT cobreixen el dret a vaga de tot el personal de centres privats que vulguin anar en contra de l’espoli a l’Educació


CCOO i UGT cobreixen el dret a vaga de tot el personal de centres privats que vulguin anar en contra de l’espoli a l’Educació
EL 22 DE MAIG VAGA
DE TOTS ELS SECTORS I NIVELLS EDUCATIUS, A TOT L’ESTAT


L’Educació es paralitzarà i sortirà al carrer
·         per aturar l’espoli que pateix des de fa anys.
·         en contra de les agressions als drets laborals de milers de treballadors i treballadores.
·         pel manteniment d’uns serveis públics d’educació, sanitat i serveis socials de qualitat
·         en defensa de l’estat de benestar

Per què anem a la vaga els treballadors i treballadores de l’educació?
·         Perquè per eixugar els deutes financers tenim el retrat d’un retalls socials que traslladen els problemes d’una classe privilegiada i d’uns mals gestors al comú de la població
·         Perquè la negociació de les nostres condicions de treball s’ha desvinculat d’acords i pactes de conveni, legitimant noves condicions clarament pejoratives.
·         Perquè han incrementat la jornada lectiva que provocarà la destrucció de llocs de treball. A més, hi haurà més de 15.000 alumnes nous.
·         Perquè no es cobreixen les substitucions, generant problemes d’atenció educativa a l’alumnat, i es perden hores no lectives que serveixen per planificar, preparar i revisar les tasques educatives.
·         Perquè s’augmentaran les ràtios a les aules, a nivells anteriors als anys 80, la qual cosa farà inviable una educació inclusiva que atengui la diversitat i doni atenció individualitzada, reduint les possibilitats d’èxit escolar i augmentant la càrrega de treball.
·         Perquè hem perdut més d’un 20% de poder adquisitiu a base de retallades salarials, congelacions del nostres sous, increment d’IVA i augment de l’IRPF. Al mateix temps que se’ns redueixen les cotitzacions a la Seguretat Social.
·         Perquè hem perdut el dret a cobrar el primer estadi docent amb 6 anys de serveis prestats. Els propers anys, 16.000 persones deixaran de cobrar 4.200 euros que eren seus.
·         Perquè enguany el Govern de Catalunya ens traurà gran part del salari que cobrem a les pagues extres.
·         Perquè ens han suspès la compensació econòmica que completava la prestació salarial quan tenim una incapacitat temporal superior als 3 mesos, perdent una quantitat que pot superar els 500€. I ja amenacen a perdre diners des dels primers dies de baixa.
·         Perquè ens han suprimit el Premi de Fidelitat, que per nosaltres era salari deferit i que queda en suspens i a voluntat de les patronals, fet que farà augmentar la conflictivitat en els centres, per exigir el seu cobrament, arribant a tribunals.
·         Perquè han reduït en un 90% el pressupost per formació del professorat.
·         I perquè s’ha degradat impunement la dignitat a tots els treballadors i treballadores de l’ensenyament trencant els acords i els convenis signats que són la garantia d’unes condicions de treball dignes.
EL 22 DE MAIG FORMA PART DE LA SOLUCIÓ.
ATUREM L’ESPOLI DE L’EDUCACIÓ A CATALUNYA,
AMB EL SUPORT DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada