15 de maig del 2012

CCOO rebutja les noves mesures d'ajustament del Govern de CiU


CCOO rebutja les noves mesures d'ajustament del Govern de CiU

pdf(+)                                                                                                                                                                                                                                                                                                 CCOO de Catalunya mostra el seu rebuig a les noves mesures d’ajustament del dèficit presentades avui pel President de la Generalitat, Artur Mas.

CCOO exigeix que es faciliti l'accés del jovent (un 50% es troba a l'atur), a la Formació Professional i a la universitat. No se'ls pot condemnar a estar al carrer ni a pagar taxes per tenir dret a una plaça.

Entenem que en un moment complicat i difícil, com justifica el President Mas, és el moment del diàleg obligat i de l'equilibri en les decisions, no d'actuacions en solitari i en contra de la ciutadania. Tots els sacrificis recauen sobre els treballadors i les treballadores del país i sobre les persones a l'atur, però segueixen sense recuperar l'impost de successions per als més rics que podria significar uns 500 milions d’euros l’any.

CCOO considera que no es pot justificar una política d'austeritat suïcida que està enfonsant el país i li impedeix la recuperació econòmica i política. L'anunci continuat de retallades evidencia falta de planificació i crea una evident inseguretat jurídica, molt lluny de la seguretat i la confiança que necessita el país per refer-se.

CCOO denuncia especialment la implantació de taxes per a la Formació Professional de grau superior, que acompanya la pujada de taxes per a la universitat ja anunciada. En un moment en què el 50% del jovent del país es troba en situació d'atur, no es crea ni una sola plaça, es retarda tot el pla per a la Formació Professional que ja estava aprovat per al curs 2012-2013 i es rebaixen les possibilitats d'ensenyaments tècnics i pràctics. Cal recordar que aquesta mesura s'afegeix a les mesures de retallades establertes pel Ministeri d'Educació (increment d'hores lectives, 20% més d'alumnes per les aules, substitucions, supressió de titulacions a la universitat, etc.).

CCOO considera que la mesura d'incrementar les ràtios és insuportable per al sistema educatiu. Alhora que és de molt difícil tornada enrere, és una mesura amb un alt grau d'irreversibilitat, dolenta per a l'alumnat, i que crearà atur entre el professorat del sistema públic i del sistema privat. És sorprenent que mentre el Consell Català de la Formació Professional està elaborant un III Pla General de la FP que es proposa com a objectiu clau facilitar l'accés a la FP, s'hi posen pals a les rodes. Per què volen els consells participatius? L'anunci de suspensió provisional i preventiva de les subvencions de la Generalitat i la retallada previsible a nivell de l'Estat dels recursos per FP per a l'ocupació encarà fa més dramàtiques aquestes dades per al conjunt de la FP integrada.

La venda de patrimoni de tots els catalans, la privatització d'empreses públiques, l'anunci de disminució de plantilles en empreses públiques, la consolidació de la retallada salarial (a les pagues extres) als empleats públics per l'exercici del 2013, la reducció de les aportacions a empreses i serveis públics evidencien que la política de CiU consisteix a afavorir el negoci abans que implementar els impostos de successions i patrimoni que permetrien incrementar els recursos de la Generalitat de Catalunya.

Les polítiques d'ajust, de les quals el Govern de la Generalitat i CiU són pioners, capdavanters i impulsors també a nivell d'Estat, tan sols porten recessió i més deute i són utilitzades com excusa i oportunitat per benefici de pocs.

El President Mas culpabilitza d'aquesta nova tisorada a d'altres, a governants anteriors, al Govern central, obviant la seva gestió i la seva aposta ideològica per un model social sense drets per a la majoria i privilegis per a pocs.

La Generalitat ha convocat Mesa General de Negociació d’Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya el proper dijous, 17 de maig a les 12'30h a la seu del Departament de Governació i Relacions Institucionals (Via Laietana 26, planta baixa, Barcelona), per parlar de l'acord del Govern pel qual s'adopten mesures excepcionals de reducció de les despeses de personal per a l’exercici 2012 i s'adequa l’Acord del Govern de 28 de febrer de 2012.

CCOO exigeix al Govern que no s'exculpi de les seves decisions. Catalunya té marge per actuar. Cal veure com el País Basc s'ha negat a aplicar les mesures educatives anunciades pel ministre, i en canvi, aquí s'apliquen totes des del primer dia, i encara se n'hi afegeixen de noves. 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada