15 de maig del 2012

Un nou cop a l'escola inclusiva

Un nou cop a l'escola inclusiva
Resolució de plantilles del Departament d'Ensenyament 

Un nou atac a l'alumnat amb discapacitat o amb necessitats educatives específiques. Més atacs a l'ocupació en l'educació.


La Federació d'Ensenyament de les CCOO de Catalunya vàrem denunciar a l'inici d'aquest curs com les polítiques d'austeritat i de retallades aplicades pel Govern de la Generalitat estaven afectant a l'alumnat amb discapacitat.


ccooLamentablement, a les acaballes del curs hem de tornar a denunciar que aquestes polítiques tornen a tenir a l'alumnat amb necessitats educatives específiques o amb discapacitat en el seu punt de mira, i és que segons la Resolució de plantilles que el Departament d'Ensenyament va lliurar a les organitzacions sindicals el passat 9 de maig, les USEE (Unitats de Suport a l'Educació Especial) dels Instituts de Secundària, que fins ara són ateses per dos docents, a partir d'ara només disposaran de 1'5 docents. No es diu res del personal educador d'educació especial, del qual volem esperar que no es vegi afectat per cap retallada.

Així doncs, l'alumnat que necessita d'una USEE per poder fer front a la seva escolarització en un centre ordinari, a la qual té dret, serà atès el proper curs per menys personal, que a més tindrà més càrrega lectiva i menys hores de preparació de materials adaptats. A més, el fet de canviar una persona amb jornada sencera per una amb la meitat, suposarà el trencament de la majoria de parelles docents que fins ara han tirat endavant aquestes unitats. 


Per a les CCOO, aquesta no és la millor manera d'aconseguir els drets d'aquest alumnat:

Dret a rebre l'atenció necessària per al desenvolupament correcte de les seves aptituds. 
Dret a no ser discriminat a l'escola i a accedir-hi i romandre-hi en condicions d'igualtat amb la resta d’alumnat. 
Dret a que a l'escola l’assegurin el suport necessari perquè pugui assolir els mateixos objectius que la resta d'alumnat. 

Pel que fa a l'ocupació en els sectors educatius, aquesta mesura representa un nou atac, ja que suposarà destruir el 25% dels docents destinats a aquestes unitats a tot Catalunya.

I és que els nostres governants es continuen entestant en les polítiques d'austeritat, de retallades de drets, de retallades a l'estat del benestar, de retallades als serveis prestats a les persones amb més necessitats, de retallades d'impostos als més rics... Tot el contrari que els països més avançats del nostre entorn, justament aquells als que menys està afectant la crisi econòmica i que més ràpidament i amb més justícia social s'estan sortint.



Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada