27 de juny del 2012

CCOO emprendrà noves accions contra les noves retallades que imposa el Govern català a les persones que treballem a l'ensenyament públic


Dimarts 26 de juny, el Govern va aprovar més retallades per l'educació


CCOO emprendrà noves accions contra les noves retallades que imposa el Govern català a les persones que treballem a l'ensenyament públic

(pdf+)



a) NO pagar el mes de juliol al professorat substitut amb 9 mesos de serveis prestats durant el curs.

La decisió del Departament i l'Acord de Govern deixen en suspens, fins al 31 d'agost de 2015, l'aplicació del primer paràgraf del punt 5.3 de l'Acord de 2005, signat en solitari entre el Departament i CCOO, sobre el cobrament dels mesos d'estiu.

b) S'incrementa la jornada lectiva de tot els docents pel proper curs.

·  25 hores lectives setmanals per als mestres que imparteixen educació infantil i primària;
·  22 hores lectives setmanals per als mestres que imparteixen educació de persones adultes;
·  20 hores lectives setmanals per al professorat que imparteix la resta d'ensenyaments de règim general i especial...

c) Les substitucions cobriran només la part horària essencial corresponent a les activitats lectives amb alumnes: activitats docents amb grups classe, activitats de suport i d'atenció a la diversitat i altres activitats complementàries, sense incloure-hi, en la jornada setmanal de presència al centre dels professors substituts, les reduccions lectives de direcció i coordinació dels titulars, les tasques de vigilància i esbarjo dels alumnes d'educació infantil i primària ni, en el cas del professorat de secundària, les guàrdies i altres vigilàncies.

d) A partir de l'1 de setembre de 2012, deixa en suspens els complements retributius per responsabilitats específiques de coordinació i per dedicació lectiva especial com a components del complement específic docent.

e) Modifica el criteris de càlcul de les plantilles docents en centres educatius públics d'educació infantil i primària. A partir del curs 2012-2013, en el càlcul de plantilles de les escoles, el Departament d'Ensenyament reduirà el nombre d'hores lectives per activitats de suport i d'atenció a la diversitat.


No podem compartir aquesta decisió de l'administració educativa, i ara del Govern, atès que quan el professorat substitut va iniciar la seva relació laboral, aquesta nova norma no era vigent, i la seva aplicació amb caràcter retroactiu suposa una vulneració al dret de la negociació col·lectiva dels empleats públics.

CCOO entenem que aquesta decisió es contrària al principi de seguretat jurídica que ha de precedir tota relació que estableix els drets i obligacions que es posseeixen com a treballadors/es. En aquest sentit, cal recorda allò que disposa l'article 9.3 de la Constitució espanyola, que garanteix el principi de legalitat, la jerarquia normativa, la publicitat de les normes, la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets individuals, la seguretat jurídica, la responsabilitat i la interdicció de l'arbitrarietat dels poders públics.

Les persones han estat contractades amb unes regles de joc, i al final de curs NO es poden canviar!

Com vam anunciar, el Govern es trobarà amb l'oposició ferma de CCOO i el conjunt del professorat i el recurs via jurisdiccional perquè atempta a drets fonamentals.

CCOO considera que la retallada acumulada a l'Ensenyament públic fa inviable el manteniment d'una educació pública de qualitat a Catalunya i cal denunciar-la com l'agressió més punyent a les condicions laborals i salarials de totes les persones que treballen a l'escola pública.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada