12 de juny del 2012

Directors de Rubí i Castellbisbal en contra de les retallades


Irene Rigau rep els directors dels centres educatius públics però es nega a dialogar-hi

Els directors dels centres educatius de Rubí han ofert una roda de premsa conjunta
Ampliar en una finestra emergentEls directors dels centres educatius de Rubí aquest dijous /arxiu
Data de publicació: 08.06.12 14:09
Gran decepció entre els equips directius dels centres educatius públics de Rubí i Castellbisbal després de la reunió que han mantingut aquest divendres amb la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Els mestres havien acudit al departament per lliurar el manifest on denuncien els efectes de les retallades en l’àmbit educatiu i s’han vist sorpresos per l’actitud de la representant del Govern català, que els ha rebut però s’ha negat a escoltar-los.

Segons han explicat els directors, la consellera Irene Rigau s’ha reunit amb ells acompanyada de dos tècnics del departament. A la trobada, però, no ha deixat que els mestres exposessin les seves demandes i, en canvi, els ha retret la seva protesta, acusant-los d’abandonar el seu lloc de treball. Una de les directores presents a la reunió ha detallat a Ràdio Rubí que la consellera s’ha comportat de manera “dèspota” i els ha tractat “d’ignorants”, lliurant-los una fotocòpia on els recordava les seves funcions com a directors. 

Aquesta actitud ha decebut profundament els mestres, que havien vist en la reunió una bona ocasió de fer arribar les seves reclamacions al departament. Per als professors, la consellera “ha perdut una oportunitat de diàleg”.

La seixantena de mestres presents a la trobada, pertanyents a centres educatius de Rubí i Castellbisbal i a altres municipis que s’hi han volgut sumar a darrera hora, han estat emplaçats a tractar les seves demandes als Serveis Territorials. Tal com han avançat els professors, optaran per traslladar a aquest fòrum la seva postura més reivindicativa.

Pel que fa al manifest, la consellera els ha comunicat que la seva resposta els arribarà per escrit. Podeu consultar el contingut de text a continuació.

Recursos relacionats

Els directors d'escoles i instituts públics de Rubí i Castellbisbal diuen 'prou' a les retallades

Els docents han redactat un manifest que aquest divendres faran arribar a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau

Paral·lelament a les vagues i manifestacions en contra de les retallades en l'àmbit educatiu per part del govern central i la Generalitat, els directors de les escoles i instituts públics de Rubí i Castellbisbal han decidit dirigir-se directament a la Conselleria d'Ensenyament. Aquest divendres, els equips directius dels centres es dirigiran a la seu del departament per fer arribar a la consellera Irene Rigau un manifest on expressen el seu desacord amb les noves retallades. Els directors asseguren que aquestes mesures amplien el desequilibri entre els centres públics i els privats i concertats i afecten greument la qualitat de l'ensenyament





Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada