12 de setembre del 2012

El curs 2012-13 continuem amb les mobilitzacions: 31 d'agost - 12 i 13 setembre

Més imatges de les accions reivindicatives (+)

Escola L'Estel (Guinardó)

Imatges de l'acció reivindicativa FEM CLASSE AL CARRER (12s2012)



Imatges de les mobilitzacions d'inici de curs



Mobilitzacions el primer dia d’escola
www.btvnoticies.cat
Més de 800.000 alumnes catalans tornen a l’escola
www.btvnoticies.cat
Cassolada al Ceip Sagrada Família, com a part d'una diada reivincativa contra les retalledes en defensa de l'ensenyament públic. D'aquesta manera les escoles que no fan vaga fan altres actuacions perquè no consti que el curs comença amb normalitat. Badia del Vallès


ESCOLA EDUMAR DE CASTELLDEFELS 


Escola Onze de Setembre de Sant Quirze del Vallès





EL CURS 2012-2013 CONTINUEM AMB
LES MOBILITZACIONS


ACCIONS 11-12-13 SETEMBRE 2012

IDEES I PROPOSTES A REALITZAR EL DIA D'INICI DE CURS: 

Realitzar talls de carrer davant del vostre centre, al migdia, vestits amb samarretes grogues i amb objectes o estris per fer soroll. 
Concentracions al final de la jornada (a les 17h. més o menys) conjuntament amb l’alumnat, professorat i famílies, davant del centre i, si és possible, conjuntament amb altres centres del barri, davant dels ajuntaments, seus de districte, SSTT...
Fer difusió del comunicat del MUCE entre les famílies informant de les retallades.
Penjar: cartells, banderoles grogues, pancartes ... a la porta,  façana i/o qualsevol lloc visible de tots els centres i aules.
Elaborar conjuntament amb l’alumnat comunicats i manifests concretant les retallades que afecten al centre, fer pancartes i materials, un mural humà al pati, amb el lema SOS.
Fotografiar i enregistrar vídeos de totes les accions, per penjar-les a les web dels centres, trametre-les als mitjans de comunicació locals i generals.

La Coordinadora de docents interins, substituts i aturats, promoguda per CCOOEnsenyament va organitzar la següent acció reivindicativa:

12 setembre, 18 h. Pl. S. Jaume (BCN)


Fem classe al carrer

Docents en lluita


• perquè no sobra cap docent: defensem els llocs de treball
• contra la precarietat laboral
• per les substitucions des del primer dia
• per l'educació pública i de qualitat per a tothom














Manifest unitari del professorat interí, substitut i aturat de l'ensenyament públic








  • 12S, a Horta-Guinardó es faran dues concentracions: a les 16'30h a Maragall-Font d'en Fargas i a les 17h a la Pl.del Nen de la Rutlla (Avda.Verge de Montserrat). Una dirigida als centres d'Horta i una altre als del Guinardó.
  • 12S, accions a l'Hospitalet
  • 12S: 17h: CASSOLADA PER L'EDUCACIÓ PUBLICA A SANTS Cssolada per al primer dia de curs, el proper dimecres 12 de setembre, a les 17 hores, a la Plaça de Sants.

  • 12S a Figueres: concentració en contra de les retallades convocada per la Plataforma SOS Educació Pública Alt Empordà a la Rambla de Figueres a les 18h de la tarda







  • 12S a Figueres: concentració en contra de les retallades convocada per la Plataforma SOS Educació Pública Alt Empordà a la Rambla de Figueres a les 18h de la tarda


  • 12S a Vilanova i la Geltrú: a les 17'30h concentració comunitat educativa comarca del Garraf a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. 









Les organitzacions sindicals USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS i FETE-UGT entenem que davant la contínua política de retallades, deteriorament de l’ensenyament públic i empitjorament de les condicions de treball del professorat que està portant a terme la consellera Rigau, no hi ha només que un camí: la continuïtat de les mobilitzacions. La unitat d’acció sindical i la unitat del professorat materialitzada en el conjunt de cada centre educatiu han de ser les bases des d’on continuar amb força i fermesa les mobilitzacions. En aquest sentit les organitzacions sindicals esmentades pensem que ja des del mateix inici de curs el professorat i la comunitat educativa han de fer sentir la seva veu de denúncia social i de rebuig a aquestes polítiques educatives.

El curs no pot començar amb normalitat, com si no estigués passant res,  sinó que ha de ser un començament de curs que faci evident la ferma voluntat del professorat i de les seves organitzacions representatives a mobilitzar-se. Per això les organitzacions sindicals sotasignades convoquem:


Dia 31 d’agost: CONCENTRACIONS a les 12 hores contra l’atur i la precarietat laboral als SSTT de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

...I a Barcelona, a les 18h. davant la seu del Departament d’Ensenyament a Via Augusta.


Dies 12 i 13 de setembre (començament de les classes a primària i secundària respectivament): CONCENTRACIONS al començament de la jornada o al migdia o a la seva finalització, de GROC, de professorat a les portes dels centres, en una crida a participar a la resta de la comunitat educativa tot fent-nos notar amb el soroll de diversos instruments i amb possibles talls de trànsit.

          

Així mateix,  proposem als centres que aquests dies no es comenci amb normalitat, que no es facin actes de presentació de l’inici de curs, que s’informi per escrit a les famílies de la situació general i la de cada centre,  que s’aprofiti per fer assemblees i/ claustres, que es facin pancartes i murals i que s’enviïn  emails de rebuig de les retallades a la consellera i a la premsa.




·        EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC I LA SEVA QUALITAT
·        CONTRA LES RETALLADES SALARIALS i DE PLANTILLES.
·        CONTRA LA PÈRDUA DE LLOCS DE TREBALL
·        CONTRA LA PRECARITZACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL
·        MOBILITZA’T,  AVUI EN PRECARI, DEMÀ ATURAT

Aquest ha de ser un començament per escalfar motors, ja que les organitzacions sindicals sotasignades continuarem convocant mobilitzacions al llarg de tot el curs. 



CCOO        USTEC·STEs        ASPEPC·SPS         FETE-UGT

--------------------------------------------

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada