28 de juny del 2012

Nota del Departament d'Ensenyament: aplicació de la Llei 5/2012 pel que fa a les baixes a partir del 4t mes

Us comuniquem que a la nòmina del personal docent del mes d’abril 2012, s’aplicaran diverses modificacions d’acord amb la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives (Llei 5/2012, de 20 de març, DOGC núm. 6094 de 23/3/2012).
a) Personal acollit al règim de MUFACE
Si es tracta d’una llicència per malaltia comú o accident no laboral i el perceptor està en el 4t. mes de baixa, el procés de nòmina farà el següent:
  • no es paga el concepte: complement de diferència IT MUFACE (C150)
  • no es paga el concepte: casa habitació (C014)
Aquests canvis tindran efectes a partir de la data de vigor de la llei: 1 d’abril de 2012, encara que la data del 4t. mes de la llicència sigui anterior a aquesta data.
D’altra banda, el personal que tingui una llicència de MUFACE a partir de la data de baixa del 4t. mes de la incidència, se li descomptarà del concepte de complement addicional específic (C085) els dies que el perceptor ha estat de baixa i no ha cobrat retribucions complementàries: es descompten els dies de la baixa a partir del 4t. mes.
b) Personal acollit al règim de la Seguretat Social
En el moment en que la incidència entri en el 4t. mes, no es pagarà cap concepte retributiu associat a la relació contractual del treballador mentre duri la baixa.
Només s’abonarà el nou concepte:

Subsidi per IT (C411)

L’import d’aquest concepte serà el 75% de la base reguladora diària de contingències comuns, informada en la incidència i per fer el pagament es tindrà en compte els dies naturals de mes.
Els dies que el perceptor es troba de baixa a partir del 4t. mes d’IT i mentre duri la baixa es descomptaran del pagament de la paga extra. Aquesta reducció afecta tan al concepte de paga extra (C03) com al concepte de complement addicional específic (C085).
No es pagarà cap endarreriment en el període a partir del 4t. mes i mentre duri la baixa.
Pels perceptors amb baixa de més de 12 mesos, el subsidi per IT (C411) no es pagarà per la nòmina, perquè en aquesta situació passa a cobrar per l’INSS. Tampoc es pagarà el concepte de complement per diferència (C410).
Aquests requisits s’aplicaran a totes les IT a partir de l’entrada en vigor de la llei: 1 d’abril de 2012, encara que la data del 4t. mes de l’IT o la data de resolució del INSS sigui anterior a aquesta data.

Baixes per Accident Laborat (AL)

Tant pel règim de MUFACE com pel de Seguretat Social, el personal que es troba de baixa per accident laboral, continua amb les mateixes prerrogatives que regeixen fins ara i, per tant, no li afecta en res el que s’indica a l’apartat anterior sobre "baixes per malaltia IT".

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada