9 de setembre del 2012

Comença el pitjor curs a l'escola pública catalana

Imatges de l'acció reivindicativa FEM CLASSE AL CARRER (12s2012)



Imatges de les mobilitzacions d'inici de curs


COMENÇA EL PITJOR CURS A L’ESCOLA PÚBLICA CATALANA


La desaparició de més de 3.000 llocs de treball, la greu degradació laboral del personal interí i substitut  i l’acumulació generalitzada de retallades en els recursos de tots els nivells educatius consoliden el major retrocés de l’escola pública de les darreres dècades i confirmen el pitjor inici de curs a les aules catalanes.




·        Ens faltaran més de 3.000 docents. Ni s’han contractat els que necessitàvem per atendre els més de 20.000 alumnes nous, ni s’han substituït els 1.400 professors que s’han jubilat. Aquesta pèrdua de llocs de treball afecta directament al professorat interí, professorat que podria haver continuat treballant aquest curs i que ha anat directament a l’atur.
·        Empitjoren exponencialment les condicions laborals. S’ha ampliat de forma generalitzada la jornada lectiva dels docents i el nombre d’alumnes que han d’atendre per aula. S’ha reduït de forma arbitrària i discriminatòria la jornada i el salari del professorat substitut (del que aconsegueixi treballar!), s’ha rebaixat escandalosament el nivell de protecció per incapacitat temporal, hem perdut més del 25% del nostre poder adquisitiu a base de retallades salarials i s’han vulnerat sistemàticament tots els acords signats amb els representants dels professionals de l’educació, eliminant les millores socials i laborals aconseguides durant anys, en qüestió de mesos.
·   Es redueixen dràsticament els recursos disponibles per a l’educació. Es cobra per l’accés a l’ensenyament (s’encareixen desorbitadament l’accés a les escoles bressol, a la Universitat i a la formació professional...). Hi ha moltes menys beques i subvencions (per al menjador, de llibres i material escolar o per a les AMPES...), molt menys personal (es redueixen serveis educatius, auxiliars, vetlladores, aules d’acollida, hores de suport...), menys pressupost per als centres i, a més, molts menys professors per substituir les absències dels companys de baixa, que queden sense cobertura suficient... En definitiva, una reducció que afebleix més que perillosament la qualitat de l’educació i el model d’escola comprensiva que caracteritza la nostra escola pública.

Cornellà, 12S2012

DAVANT LA GRAVÍSSIMA SITUACIÓ, CCOO EMPLAÇA LA COMUNITAT EDUCATIVA A DONAR UNA RESPOSTA ORGANITZADA, PLANIFICADA I CREIXENT,  PARTICIPANT ACTIVAMENT EN TOTES LES MOBILITZACIONS I ACTES REIVINDICATIUS QUE CONVOQUEM PER ATURAR AQUEST ATAC.

DIES 12 I 13 DE SETEMBRE: QUE EL CURS NO COMENCI AMB NORMALITAT!
DIA 12 DE SETEMBRE, A LES 18H, A LA PLAÇA SANT JAUME: FEM CLASSE AL CARRER!
En el marc de l’acció unitària, emplacem tots els centres a fer CONCENTRACIONS al començament de la jornada, al migdia o a la seva finalització, de GROC, amb el professorat a les portes dels centres, en una crida a participar a la resta de la comunitat educativa tot fent-nos notar amb el soroll de diversos instruments i pancartes…
La coordinadora d’interins, substituts i aturats que promou  CCOO organitza aquest acte reivindicatiu. Comptarem, per fer-nos la classe, amb l’Agustí Colom i Cabau, professor d’Economia de la UB. El tema: "Crisi, mentides, retallades, excuses i estat del benestar"  Us esperem, tots i totes de groc!!

PEL MANTENIMENT DE TOTS ELS LLOCS DE TREBALL!

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada