27 de setembre del 2012

Les Incapacitats Temporals al límit. Més informació

Carta de Montse Ros (@montseros), secretària general de @CCOOEnsenyament als companys i companyes d'USTEC-STEs




LES NOSTRES RETRIBUCIONS QUAN ESTIGUEM DE BAIXA

Per Acord del Govern de 25 de setembre  a  partir del 15 d'octubre de 2012 les retribucions en situació d’incapacitat temporal, per a tot el personal de la Generalitat de Catalunya seran:

Del dia 1 al dia 3
El 50% de les retribucions
Del dia 4 al dia 20
El 75% de les retribucions
Del dia 21 fins al final
El 100% de les retribucions


En totes les baixes produïdes durant l’embaràs, o conseqüència de violència de gènere es cobrarà el 100% de les retribucions des del primer dia.

Què passava fins ara?

Fins l’any passat, el personal que treballem per a les Administracions Públiques havíem cobrat el 100% de les nostres retribucions quan patíem alguna situació d'incapacitat temporal.
Aquest any, a Catalunya hem patit dos atacs a les nostres retribucions quan ens trobem en aquesta situació:


És a dir, la combinació de les dues lleis reduïa la retribució durant tota la baixa.


CCOO, lluitar, negociar, tornar a lluitar...


CCOO ha treballat contra les mesures del govern català amb mobilitzacions durant els mesos de desembre, gener i febrer, i posteriorment amb una recollida de signatures, ja que la Generalitat estava atacant les persones amb llargues malalties per intentar assolir els seus objectius de dèficit. 

Davant del Govern Central, vam fer manifestacions després del seu anunci el 12 i 19 de juliol, i ara el 15 de setembre, una Marxa sobre Madrid.

Amb la pressió exercida fins ara hem aconseguit negociar que aquestes normatives siguin menys lesives i que el Real Decret-Llei del Rajoy no arribi a aplicar-se el dia 15 d’octubre. Hem deixat també una porta oberta a introduir millores per persones que necessitin especial protecció.

Sabem que no hem acabat la feina, i que cal seguir en la mobilització i en la negociació. No ens aturarem fins assolir la derogació d'aquestes mesures, que suprimeixen drets socials aconseguits amb molt d'esforç.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada