21 d’octubre del 2012

Carta de Montse Ros, secretària general de CCOO Educació als companys/es d'USTEC-STEs


Terrassa, a 30 de setembre de 2012


Benvolguts companys i companyes d’USTEC-STEs,


Us escric amb pena. He vist que heu posat en un comunicat vostre sobre les retribucions en situació d’incapacitat temporal:

“CCOO i UGT han avalat aquesta retallada signant l'acord”

Com sabeu, vaig ser representant de CCOO en la negociació d’aquest tema en la Mesa general d’empleats i empleades públics de la Generalitat de Catalunya.

Com sabeu, CCOO i UGT ens hem oposat a totes les retallades, igual que vosaltres.

També sabeu, perquè formeu part de la mesa, al menys tres coses:


Primera, que, sense acord, els companys i les companyes que pateixen una baixa de més de tres mesos seguirien cobrant el 75% del salari fins al final de la baixa (Llei de Mesures). És gràcies a l’acord que cobraran el 100% del salari.

Segona, que, sense acord, els companys i les companyes que cotitzen a la seguretat social, a partir del dia 15 d’octubre no cobrarien res de res els tres primers dies de la baixa, el 60% del tercer al vintè dia, i el 75% fins al final de la baixa (RDL Rajoy de 14 de juliol). És mitjançant l’acord que cobraran el 50%, el 75% i el 100%, que és el màxim que permet el RDL.

Tercera, que CCOO i UGT estan compromeses a tornar a aconseguir el 100% de les retribucions en situació d’IT, tombant el RDL del Rajoy. I que per això treballem activament en l’organització de la mobilització a Catalunya i a Espanya, en el marc d’una plataforma sindical unitària de la qual formeu part. I que per això hem fet un recurs jurídic. I que per això treballen els nostres representants a les meses estatals.

Si UGT i CCOO haguéssim fet el mateix que USTEC-STEs (organitzada en IAC) i no haguéssim forçat un acord, els companys i les companyes en situació d’incapacitat temporal estarien pitjor, força pitjor.

Ho sabeu tan bé, que a l’acta de la reunió negociadora (pàgina 5) consta la següent frase, que heu signat:






CCOO i UGT no hem avalat res ni tenim capacitat per a fer-ho. I ho sabeu, com ho sé jo: sou tan delegats sindicals com ho sóc jo, i tan representants a la mesa com ho sóc jo. Sabent el què sabeu, i coincidint com coincidim en els objectius, no podríeu dirigir els vostres missatges a reforçar la unitat sindical i les aliances socials? Quina pena, quina pena...




Montse Ros, 

Secretària general de CCOO Ensenyament     



Temes relacionats


                                    

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada