5 de novembre del 2012

CCOO denuncia el reglament que permet l'acomiadament massiu d'empleats públics per causes econòmiques i de producció


Els ERO a les administracions públiques augmentaran el percentatge d'atur

  • CCOO denuncia el reglament que permet l'acomiadament massiu d'empleats públics per causes econòmiques i de producció

  • CCOO fa una crida als empleats públics perquè se sumin a la vaga general del pròxim 14 de novembre
                                                 

BOE del 30 de octubre de 2012: 
Regula despidos colectivos en Administraciones Públicas


MINISTERIO DE LA PRESIDENCIA

Real Decreto 1483/2012, de 29 de octubre, por el que se aprueba el Reglamento de los procedimientos de despido colectivo y de suspensión de contratos y reducción de jornada. 
                             

La Federació d'Ensenyament de CCOO denuncia la situació que es pot generar a nivell de destrucció d'ocupació després de l'aprovació del Reglament de procediment d'acomiadaments col·lectius i de suspensió de contractes i reducció de jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció.

L'acomiadament a les administracions públiques ja es recollia en la passada reforma laboral, el Reial decret llei 3/2012 de 10 de febrer, que va obligar a convocar la vaga general del passat 29 de març. L'acomiadament massiu de treballadors de l'àmbit públic augmentarà el percentatge d'atur, elevant-lo a xifres socialment inadmissibles socialment. De fet per primera vegada la destrucció d'ocupació pública supera la que es produeix en el sector privat.

En els seus títols primer i segon se centra en l'acomiadament en l'àmbit de l'Estatut dels Treballadors, però és el títol tercer el que determina el procediment d'acomiadament al personal laboral al servei dels ens, organismes i entitats que formen part del sector públic, privant fins i tot el personal afectat de la possibilitat de reduir les seves jornades o patir la seva aplicació de manera temporal. L'únic mètode que contempla és l'extinció o acomiadament d'aquest persona.

A més, empitjora notablement els esborranys coneguts fins ara en rebaixar al 5% la insuficiència pressupostària que en les primeres versions exigia almenys el 10%, i als que les organitzacions sindicals havien realitzat al·legacions que no han estat considerades.

És injustificat i inadmissible que l'objectiu d'aquest Reglament sigui destruir els llocs de treball de l'Administració educativa i d'altres serveis públics, i que la causa que s'al · legui per a l'extinció sigui els pressupostos dels dos últims exercicis, on constin les despeses de personal i una memòria de les causes econòmiques ... amb aquests requisits tots els empleats públics podem ser acomiadats.

Amb la promulgació d'aquesta norma hi ha un altre motiu més per secundar la convocatòria de vaga general del dia 14 de novembre.

Els empleats públics no han de ser els que suportin els efectes d'aquesta política de retallades que dia rere dia crea més atur i empitjora encara més les seves condicions de treball.

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada