5 de novembre del 2012

El Departament continua mirant Wert pel retrovisor

El Departament no afluixa i manté el plus català en la retallada de les substitucions

Versió PDF (+)


El Departament està aplicant diligentment el reial decret llei de Rajoy sobre la no cobertura amb professorat substitut d'incidències i baixes de més de 10 dies lectius (14 dies naturals a la pràctica), tot i que la Consellera va manifestar que presentaria un recurs per invasió de competències el qual no ha presentat. Només aquesta mesura està provocant greus i significatives alteracions en el funcionament dels centres i en l’atenció de l’alumnat.
Però a més a més, el Departament va més enllà i aplica una retallada unilateral, no imposada per Madrid, que afecta també greument al professorat que es troba en situació més precària i als centres. El Departament  manté els nomenaments per temps reduït com està fent des de l'inici d'aquest curs, sense que  aquesta retallada de salari i jornada de treball estigui justificada ni quantificada.
A la reunió tots els sindicats hem mostrat el rebuig frontal a la manca de cobertura de les baixes des del primer dia, a la nova normativa de substitucions i a la l'empitjorament de les condicions laborals del personal docent interí i substitut. Així mateix denunciem la falta de voluntat negociadora per part de l'Administració.
Com a conseqüència de la modificació unilateral del tipus de contracte, l’Administració nega altres drets a les persones afectades. El Departament nega al professorat  substitut la reducció de jornada per cura de fill/a i fins i tot de la lactància en una clara vulneració de drets constitucionals i internacionals. CCOO continuarem amb accions concretes per a reclamar que s’hi permeti la reducció de jornada per al personal substitut nomenat.
CCOO continuarem fent front a les mesures potenciant l’organització del professorat interí substitut i aturat (Plataforma PISA i coordinades amb altres assemblees) i amb les mobilitzacions necessàries per obligar al Departament a acabar amb l’espoli de drets laborals que pateix el conjunt del professorat i iniciar el llarg camí de la recuperació de les condicions laborals.  
Durant la reunió l’Administració només accepta fer alguns retocs per “apaivagar”(?) l'impacte que aquesta mesura té sobre el professorat i els centres:
- Modificaran l'aplicatiu perquè les persones no estiguin obligades a demanar jornada sencera ni de 0.86. Quan això estigui fet obriran l'aplicatiu de forma extraordinària perquè tothom pugui introduir les modificacions que vulgui.
- Mantenen els dies de nomenament com fins ara i també els nomenaments d'urgència en els mateixos dies per si una substitució ha quedat sense cobrir.
- No accepten la possibilitat de reducció de jornada a tothom que ja té la jornada reduïda (inclosos els de jornades del 0,86)
- Estudiaran modificacions per garantir les substitucions de 2on de batxillerat, EOIs i PQPIs
- Modificaran lleugerament els criteris de substitució en l'acumulació de baixes en un centre siguin de llarga o curta durada.
-Mantindran la substitució del professorat substitut de baixa des del primer dia, inclòs els terços de jornada.
-Faran unes noves instruccions aclarint qüestions de la jornada dels substituts de secundària:  les hores complementàries són un 80 % en horari fix i un 20% en horari no fix
- També diuen que aclariran el tema de les guàrdies de secundària en el sentit de l'Acord de Govern on queden explícitament excloses.
 Davant la pregunta de si el Govern de la Generalitat ha posat recurs  d’inconstitucionalitat al Decret Estatal  per invasió de competències diuen que no ho saben. CCOO sí que ho sabem. La resposta és NO, malgrat les afirmacions publiques de la Consellera que ho faria.
 

CCOO hem demanat

-L’eliminació de les contradiccions entre l’Acord de Govern que regula les substitucions i la Resolució que fixa les instruccions d’aplicació i empitjoren les penoses condicions laborals dels substituts. 
-La quantificació de l’estalvi de la retallada per jornades inferiors a la sencera i quin és l’estalvi per no cobertura de baixes des del primer dia.
-L’increment dels dies de nomenaments a tots els serveis territorials a un mínim de tres setmanals.
-Que s’hi permeti la reducció de jornada per al personal substitut nomenat
-Les mesures que impliquen jornades inferiors
-La supressió de les amenaces i pressions sobre els drets dels treballadors públics que verbalment s’han produït en alguns serveis territorials.


Convocatòries concurs de trasllats 2012
  • Resolucions molt semblants a les de fa dos anys
  • No hi haurà destinació d’ofici    o  sigui  si es participa al concurs  i no obtenen cap destinació dels llocs sol·licitats quedaran sense destinació
  • Per les persones que van participar fa dos anys  es podrà recuperar el barem  dels apartats en que  es va tenir la màxima puntuació
  • Es valorarà el nivell D de català o equivalent  (fa dos anys no es va valorar)
Informació sobre els canvis provocats per la nova normativa d’incapacitats.
Se’ns lliura un document confidencial on és fixen els cinc criteris que en les instruccions d’inici de curs hauran de regular el registre d’absències als centres educatius:
  1. Absència per motius de salut de durada màxima d’un dia
  2. Absència per assistència a consulta mèdica
  3. Absència justificada
  4. Encàrrec de serveis
  5. Formació 
El document és provisional i per ara confidencial.
Demanarem la convocatòria urgent de Mesa Sectorial per rebre la resposta a totes les qüestions plantejades.  

 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada