4 d’octubre del 2012

INICI DE CURS 2012-2013 0-3, CARMANYOLES, COLÒNIES, VETLLADORES I CONVENI



CARMANYOLES I ALTRES RETALLADES:

"Els nens tornen a escola en un inici de curs marcat per les mobilitzacions dels mestres contra les retallades en educació" - "Rigau admet les “restriccions econòmiques”, però nega que afectin la qualitat de l'ensenyament" - "Famílies i professors avisen que estan al límit"

Aquesta és la línia que segueixen tots els titulars de premsa que parlen de l’inici del curs escolar. No n’hem llegit encara cap que parli o esmenti d’alguna manera el Lleure Educatiu. I les retallades ens afecten directament.
El Departament d’educació, amb la jornada intensiva als instituts de secundària, està deixant sense feina un gran nombre de treballadors/es del sector (monitors/es, coordinadors/es, cuiners/es...).
El mateix departament, en retallar els ajuts i beques tant per menjador com per acollides matinals i per activitats extraescolars, a part de estar finiquitant una eina cabdal de cohesió social (aquests diners permetien a les famílies amb menys recursos poder accedir de forma igualitària a aquests serveis) està destruint llocs de treball i per tant generant més desigualtat social.
Tanmateix, el Departament, de manera experimental, inclourà l’ús de la carmanyola en alguns centres de primària. Aquest projecte, a més de destruir tot un model educatiu i nutricional, ens afecta directament perquè es perdran llocs de treball (primerament i principal tot el personal de cuina, i amb seguretat part del personal educatiu (monitors/es i coordinadors/es).
La persistent invisibilitat social del nostre sector, fa que gran part dels actors actius al món educatiu oblidin la nostra presència, i com les seves accions o inaccions poden afectar laboralment al col·lectiu que representem (només cal recordar el boicot, amb el rebuig de CCOO, d'alguns docents a les sortides i colònies).
Per defensar els nostres drets laborals, hem de deixar de mirar cap a un altre costat. Cal que fem sentir la nostra veu, JUNTS!!!
#lleureenlluita #senseconveni #700niunmés

0-3, RETALLANT ALS MÉS MENUTS/DES

Quantes educadores de suport han perdut la feina o han vist ostensiblement minvada la seva jornada laboral per culpa de les retallades del Sr. Trias?
Després de l’últim concurs municipal per atorgar
les licitacions corresponents a aquests serveis, algunes empreses com Ziga-Zaga, estan aprofitant per, sense cap motiu ni argumentació, modificar les condicions laborals de les seves treballadores i canviant el conveni d’aplicació i, incomplint així, el que, tant l’estatut dels treballadors/es com el conveni del Lleure, regulen sobre les subrogacions.
Les retallades, en forma d’increment de nombre d’infants per aula i de menys temps de suport al migdia, no fan més que dificultar -si no impedir- les condicions necessàries per a educar.
Augmenten les ràtios, es redueix el suport educatiu, es privatitzen tres escoles bressol i augmenten les quotes mensuals de les famílies. Això, a nivell educatiu, vol dir que estem deixant desateses unes personetes de 0 a 3 anys, algunes de les quals ni tan sols parlen o caminen, ni mengen sols.
El 0-3 està rebent de valent a Barcelona, fins ara un referent a Europa en Escoles Bressol Municipals.
.
LLUITA I NO ET RESIGNIS! Només entre tots/es ho aconseguirem!
#SOSbressol #lleureenlluita #senseconveni #700niunmés


CRISI I CASES DE COLÒNIES















La crisi i les retallades que estem patint tots els treballadors/es apunten a que les sortides i activitats de colònies en aquest curs 2012-2013 cauran en picat.
L’atur i les retallades al sector públic fan que moltes famílies ajustin el seu pressupost prescindint d’aquelles activitats que no són obligatòries. Afectant d’aquesta manera, tant a Monitors/es, Educadors/es de Natura, Monitors/es de Medi Ambient,... com a petits autònoms que gestionen una casa de colònies. No podem oblidar que tant les sortides com les colònies (ja sigui dins com fora del marc escolar) són un espai de creixement i de socialització cabdal pels infants.

LLUITA I NO ET RESIGNIS! Només entre tots/es ho aconseguirem!
#lleureenlluita #senseconveni #700niunmés



La Negociació del Conveni o el viatge cap a l’Estatut del Treballadors

Per si algú no ho recorda, estem negociant el tercer conveni del sector des del desembre de 2010. Si visiteu la nostra pàgina web trobareu un comptador que marca els dies que fa que negociem el conveni (a 28 de setembre 647 dies) segurament d’aquí a poc temps haurem de fixar-nos en un altre comptador. Segons l’última reforma de l’estatut dels treballadors i de la negociació col·lectiva, des del moment de
la denúncia (o en el nostre cas des del moment de l’entrada en vigor de la reforma de l’ET) tenim un any abans que el conveni decaigui i passem a regir-nos per convenis d’àmbit superior o per l’ET.
Bàsicament es busca una forma en què les patronals puguin controlar les negociacions o bloquejar-les segons els seus interessos. Podem acceptar les seves propostes de rebaixa salarial i pèrdua de drets socials o anar a un conveni pitjor on els salaris seran més baixos i gaudirem de menys drets socials,......o podem dir prou i visibilitzar el nostre conflicte més enllà d’unes negociacions en les quals la patronal mareja la perdiu amb les seves propostes de retallada de millores aconseguides en els anteriors convenis i de reduccions salarials. Però si tenim el sou congelat des del 2010!!!
Tot i tenir la conjuntura sociolaboral en contra, ara més que mai és el moment de fer sentir la nostra veu amb força, d'oblidar les nostres pors i la nostra recança, i recordar el que des de CCOO sempre hem defensat: la nostra unitat com a treballadors/es és la nostra força,....i ara és un moment de LLUITA.
LLUITA I NO ET RESIGNIS! Només entre tots/es ho aconseguirem!
#lleureenlluita #senseconveni #700niunmés



Tercer curs consecutiu amb retallades d’hores al Personal Vetllador

Inici de curs escolar i els pitjors auguris s’han complert: tercer curs consecutiu amb retallades d’hores al personal vetllador i, fins i tot, en molts centres, supressió del servei.
Tot això després que molts de nosaltres haguem viscut setmanes de gran incertesa sobre el nostre futur laboral com a conseqüència de les irregularitats que es produeixen en les subrogacions dels serveis, que fins i tot vulneren alguns articles del nostre conveni.
Quants de nosaltres hem rebut algun tipus d’informació per part de la nostra empresa on se’ns confirmés que deixava de gestionar el servei i el nom de la nova empresa titular? La realitat és que a molts ens han cridat a una setmana de l’inici del curs i a alguns, fins i tot, el mateix dia que s’iniciava.
Molts hem patit una important reducció d’hores i alguns han perdut la seva feina. Any rere any es vulneren els nostres drets i se'ns ninguneja com a agents educatius.

Les empreses culpen el Departament d’Ensenyament i el Departament fa oïdes sordes a la nostra situació perquè l’únic que l’interessa és que siguem una bona i barata mà d’obra. I nosaltres què fem?
Què fem davant la vulneració dels nostres drets laborals? Què fem per defensar una situació laboral digna?
Ja no hi ha excusa. Amb CCOO tenim la possibilitat d'organitzar-nos i disposem d’òrgans i plataformes per fer una feina en comú i lluitar tots plegats per assolir uns objectius comuns.
Perquè no ets l’únic/a que treballa per un sou injust, perquè any rere any patim una retallada d’hores, perquè vulneren els nostres drets laborals, perquè no estàs sol/a. Amb CCOO lluitem tots plegats per defensar els nostres drets laborals, per demandar millores en les nostres condicions laborals.

PARTICIPA, LLUITA I NO ET RESIGNIS! Només entre tots/es ho aconseguirem!
#lleureenlluita #senseconveni #700niunmés




Protecció de dades
Les teves dades seran incorporades a un fitxer del que és titular la Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CS CONC). També seran incorporades a un fitxer de la Confederació Sindical de Comissions Obreres (CS CCOO) i de la Federació corresponent al sector al com pertany l'empresa en què treballes i que pots comprovar en www.ccoo.cat
La finalitat del tractament de les teves dades en aquests fitxers és el manteniment de la teva relació com a persona afiliada, amb les finalitats concretes establertes en els Estatuts. A més, aquestes dades podran usar-se per enviar-te informació sobre les activitats i acords de col·laboració als quals s'arribi amb altres entitats. Sempre estaràs informat en www.ccoo.cat o en la web de la CS CCOO dels acords i de les dades d'aquestes entitats. Pots exercir els teus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i, si escau, d'oposició, enviant una sol·licitud per escrit acompanyada de la fotocòpia del teu DNI i indicant "PROTECCIÓ DE DADES", al domicili de la CS CONC, situat en la Via Laietana, 16, 08003 de Barcelona, per al fitxer de la CS CONC, i al domicili de la CS CCOO, situat al carrer Fernández de la Falç, 12, 28010 de Madrid, per als fitxers de la CS CCOO i de les federacions. Si tens algun dubte pots enviar un correu electrònic a lopd@ccoo.cat o trucar al telèfon 934.812.700.








Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada