11 d’octubre del 2012

Somescola.cat: “El Govern espanyol vol acabar amb el model educatiu propi de Catalunya”

Somescola.cat: “El Govern espanyol vol acabar amb el model educatiu propi de Catalunya”

10-10-2012




La coordinadora d’entitats celebra irònicament que el ministre Wert hagi expressat per fi els seus objectius reals, espanyolitzar alumnes catalans, que fins ara havien estat amagats rere falses argumentacions.
Davant les declaracions del ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, Somescola.cat afirma que la societat civil i la comunitat educativa està preparada per combatre qualsevol atac al sistema educatiu català que tants èxits ha recollit en els darrers 30 anys.
Somescola.cat considera que les paraules del ministre Wert amb les quals afirma que l’objectiu del seu govern és “espanyolitzar els alumnes catalans” són una mostra de sinceritat en el debat del model educatiu català. Fins ara, segons la coordinadora, l’executiu espanyol s’ha amagat rere arguments falsos de qualitat i d’homogeneïtzació amb la Unió Europea. Avui, però, per a Somescola.cat tot queda molt més clar i es pot comprovar que l’autèntic objectiu del Govern espanyol és acabar amb el model educatiu propi de Catalunya atacant la cultura i la llengua catalanes.
Així, segons Somescola.cat, les declaracions del ministre Wert mostren que hi ha dues propostes de models educatius. D’una banda, la segregació per llengua, espanyolització i centralització que proposen des del Govern de l’Estat i, de l’altra, la d’un model d’èxit amb més de 30 anys de recorregut que té un extens consens social a Catalunya i que garanteix la cohesió social.
Somescola.cat recorda que és el Parlament de Catalunya, fent ús de les competències exclusives atribuïdes a la Generalitat en l'article 131.2 de l'EAC, a qui li correspon regular el nostre servei educatiu. En aquest sentit, Somescola.cat adverteix al Partit Popular que només podria aplicar aquesta “espanyolització” dels infants catalans si tingués l’aval majoritari del poble a través de les properes eleccions catalanes. En cas que no sigui així, la coordinadora demana que s’aturin els atacs al model educatiu català i exigeix al futur Govern que el blindi definitivament i sense fissures. Per a Somescola.cat, ara ja no val a dir que es tracta d’uns casos minoritaris, ni d’una anècdota, sinó que forma part d’una estratègia ben organitzada per qüestionar el model d’escola catalana i el Govern català l’ha de defensar de manera contundent.
 

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada