14 de novembre del 2012

LA VAGA A L’EDUCACIÓ A CATALUNYA TÉ UN SEGUIMENT QUE AFECTA A MÉS DEL 90%DELS CENTRES EDUCATIUS.


11:30 H: SEGON COMUNICAT DE LA FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CATALUNYA SOBRE SEGUIMENT DE LA VAGA GENERAL DEL 14N EN ELS CENTRES EDUCATIUS


Augmenta el seguiment de la vaga de l'educació a Catalunya


CCOO CONTINUA RECOLLINT EL NOMBRE DE VAGUISTES A TOTS ELS SECTORS DE L’EDUCACIÓ


Al llarg del matí, a l’oficina de premsa de CCOO de Catalunya continuen arribant les dades dels professionals dels diferents sectors de l’educació que estan exercint el seu dret de vaga.

La majoria de les escoles bressol de Catalunya estan afectades per la vaga.
En els centres d’infantil i primària el seguiment supera el 65%.
En els centres de secundària i les universitats, l’activitat acadèmica està paralitzada.
El seguiment de la vaga del personal del lleure educatiu no ho sabrem fins la tarda ja que ara no n'hi ha activitat en aquest sector. El servei de menjador per primer cop s’han decretat serveis mínims i les activitats extraescolars no estan garantides ja que estan convocats a la vaga i no s’han decretat serveis mínims.
El seguiment de la vaga del personal laboral segueix les mateixes pautes que els docents.
Comencen a arribar les dades dels treballadors i treballadores dels centres concertats que  ja estan fent la vaga.

Hem de destacar el fet de que la Comunitat Educativa doni suport a la vaga. Els pares i mares acompanyaran al professorat a les diferents manifestacions, concentracions, cadenes humanes, cercaviles, tallers revindicatius...que s’estan fent durant el dia d’avui arreu de Catalunya.

Un cop més, i segons s'ha detectat des de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, l'aplicatiu que tenen els centres per informar al Departament de la participació a la vaga i dels serveis mínims (voluntaris o forçosos) no funciona ara mateix, i potser el problema no es resol fins demà. Això significa que el Departament d'Ensenyament no podrà calcular les xifres de participació a la vaga.




--------------------------------------------------

9:00 H: COMUNICAT DE LA FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CATALUNYA SOBRE SEGUIMENT DE LA VAGA GENERAL DEL 14N EN ELS CENTRES EDUCATIUS



Des de l’oficina de premsa de CCOO de Catalunya estem recollint les dades de la incidència de la vaga general d’avui a l’educació i hores d’ara ja podem confirmar que la vaga està tenint un important seguiment que afecta a més del 90% dels centres educatius de Catalunya. A mesura que anem recollint les dades de l’ensenyament secundari i altres sectors, aquesta xifra probablement anirà augmentant.

Aquesta vaga general, a l’educació es planteja com a acte de protesta als múltiples atacs que estan patint els serveis educatius públics i compte amb el suport de les famílies que estan participant d’una manera destacada en diverses activitats com els tancaments als centres, cadenes humanes, concentracions.... que van començar ahir a la nit i que es perllongaran tota la jornada.

També és molt important que Fapac i Fapaes han fet una crida a les AMPA i les famílies a donar suport a aquesta vaga per tal de mostrar el rebuig de la comunitat educativa a les retallades massives que pateix l’educació pública al nostre país. El suport a aquesta convocatòria per part de Fapac i Fapaes ha estat molt clar, explícit i inequívoc.

El suport dels professionals de l’educació a aquesta convocatòria de vaga general va dirigida al manteniment i la millora de la qualitat del sistema educatiu, unes reivindicacions que van més enllà de les qüestions purament laborals o econòmiques. I cal destacar també el suport dels estudiants de secundària i les universitats que veuen com la massificació de les aules, la no cobertura de les substitucions, la brutal pujada de taxes i la disminució de l’oferta educativa posen en perill la qualitat de l’educació i l’accés a la formació postobligatòria com la FP o la universitat. 


CONTINUAREM INFORMANT...

Formació professional Aturem la LOMCE Opinió Ens roben la paga! SOMescola
Imprescindibles de la Pública Imprescindibles de la Concertada Imprescindibles del Professorat interí i substitut Docents en lluita Projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local
Lleure educatiu en lluita! Educació Ajuntament Barcelona Accés a la borsa interins docents Web ensenyament públic Web treballadors concertada